Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Anim rajzolás! (rajzoljunk animét!)

 Sok embert érdekel hogy hogyan kell animét rajzolni na most ezt részletesen leírom:

 

Az anime szemek

Szemekkel lehet leginkább a figura érzéseit közvetíteni mások felé pl.:

Ha nem látjuk az anime szemét mert azt valami esetleg eltakarja akkor nem igazán tudjuk megállapítani, hogy mit is érez max a testtartásából következtethetünk valamire.

Egy adott anime figura szeme teljesen másképp néz ki, oldalról mint szemből. Pozíciók:

 

 

Nagyon sokféle anime szem létezik. Ez leginkább a rajzolótól és stílusától függ. Ha te is rajzolni szeretnél mindenképp válassz ki egy szem stílust. Ez nem azt jelenti, hogy mindíg azzal kell rajzolnod csak azért alakíts ki velem valami alapot, hogy utána már egyedül, a saját stílusod szerint alakítsd az animéd szemeit és a szemekben előpforduló fénysávokat, foltokat.

 

Álltalában női anime szemet láthatunk. Itt van néhány férfi szem:

És végül... Anime szemek színesben:

 

 

A fej (arc) megrajzolása

Elösször rajzoljuk meg a fejet. Ha ez meg van kb.-ra megnézzük, hogy hol lesznek a szemei és 2-2 vonallal bemérjük a helyzetét.  Figyeljünk arra, hogy hogyha nem teljesen szemben lévő anime fejet rajzolunk a szemek is máshogy fognak állni.

 

Ha ez megvan és biztosak vagyunk a fej formájában és a szemek elhelyezésében húzzuk erősebbre a vonalakat, radírozzuk ki a segéd vonlakatat meg azokat amikre már nincs szükségünk és rajzoljuk meg az animéhez választott szemet. Majd ha ezzel is végeztünk már könnyű dolgunk van mert a szájra és az orra nem kell sok időt és erőfeszítést fordítani mert álltalában csak 1-1 vonalból állnak.

Ezután egy kicsit dolgozzuk ki jobban az arcot. --->

Ha ez is megvan jöhet a haj. (a különböző frizurákat a Haj rajzolása c. menüpontban találod)

És most jöjjön az utolsó fázis (már ha ki szeretnéd színezni) A színezés. Ez teljes mértékben rád van bízva. Az animéd haja lehet akár lila is vagy esetleg...kék. :)

 

 

 

A haj megrajzolása

A hajat látszólag egészen egyszerű megrajzolni, de azért figyelnünk kell pár dologra, nameg persze, hogy ne legyen olyan szedett-vedett frizuja a figuránknak. Álltalában az anime fejét kell megrajzolni elösször és utána az arccal együtt fejlesszük a haját is. :)

 

Néhány frizura: (Ezekhez a hajakhoz persze kell egy kis rajz tudás mert ki vannak tónusozva.)

 

 

 

 

A test megrajzolása:

Elösször felvázoljuk a test alakját utána pedig kidolgozzuk. Mivel ez egy női test nincs rajta annnyi izom. Figyeljünk a haj magasságára, a haj és az áll közti helye, a mell és az áll közti helyre, ne legyen aránytalan! Ezután haladhatunk tovább. Képzeljük a szemünk elé teljes alakjában és így próbáljunk bemérni mindent.

Máféleképp...

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hát....

(Egy lány, 2013.11.22 19:38)

Jó kis tanács,csak az a baj,hogy nincsenek KÉPEK!Léci javítsd ki!